Opći uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja određeni su u skladu sa: Zakonom s o zaštiti potrošača, Zakonom o elektroničkoj trgovini, Zakonom o obveznim odnosima i ostalim važećim propisima Republike Hrvatske.

Općim uvjetima poslovanja se uređuju i određuju prava i obveze između Kupca i Trgovca, a odnosi se na uvjete i načine naručivanja i plaćanja proizvoda, cijene proizvoda, pravo na reklamaciju i raskid ugovora, uvjetima i načinu dostave proizvoda i zaštiti osobnih podataka.

Kupac

Kupac je svaka pravna ili fizička osoba koja izvrši narudžbu i plaćanje u Internet trgovini www.mishmash.hr.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača za maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ugovor mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici. Ukoliko se postupi suprotno ovoj odredbi, Trgovac ne snosi nikakvu odgovornost.

Trgovac

Naziv trgovca: Netis d.o.o.
Sjedište: Bartolići 45, 10000 Zagreb
Telefonski broj: 099 / 73 29 126
E-mail: mishmash.hr@gmail.com
Upisano kod Trgovačkog suda u Zagrebu pod MB: 01166433
Temeljni kapital uplaćen u cijelosti : 19.000,00 kn
Žiro račun: HR 5623400091110756891 otvoren u Privrednoj banci
Žiro račun: HR 7023600001101380372 otvoren u Zagrebačkoj banci

Internet trgovina www.mishmash.hr je u vlasništvu tvrtke Netis d.o.o.

Cijene

Svi proizvodi ponuđeni u www.mishmash.hr Internet trgovini izraženi su u maloprodajnoj vrijednosti u Eurima(EUR) i hrvatskoj nacionalnoj valuti (HRK) s uračunatim PDV-om. U cijenu nisu uključeni troškovi dostave koji se obračunavaju prilikom završetka narudžbe. Izražene maloprodajne cijene su iste za sve vrste plaćanja.

Maloprodajne cijene i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku zaprimanja narudžbe i mogu se mijenjati.

Naručivanje

Proizvodi se mogu naručiti elektronskim putem kao registrirani korisnik ili gost korisnik.

Za registraciju je potrebno izraditi korisnički profil sa imenom i lozinkom.

Nužno je unijeti potpune i točne podatke korisnika kako bi narudžba i dostava bile uspješno izvršene.

Svaki registrirani ili neregistrirani korisnik snosi odgovornost za nepotpune i netočne podatke kao i za narudžbe i radnje koje su nastale pod njihovim imenom.

Proizvodi se naručuju putem košarice. Za dovršetak narudžbe potrebno je upisati ime i prezime, adresu dostave, način dostave i način plaćanja ukoliko niste registrirani korisnik. Nakon potvrđene narudžbe podatke za uplatu šaljemo na e-mail adresu. Uplatu je potrebno izvršiti na naš bankovni račun. Isporuka robe će se izvršiti nakon što uplata bude vidljiva na našem žiro računu. Sve uplate zaprimljene do 12.00 sati isporučuju se isti ili najkasnije sljedeći dan.

Ukoliko kupac plaća pouzećem, plaćanje vrši dostavljaču na temelju ponude koji mu je poslan prethodno na e-mail. Račun će biti dostavljen elektronskim putem nakon što uplata bude vidljiva na našem žiro računu.

U slučaju da Trgovac nije u mogućnosti isporučiti proizvod, zato što naručenog proizvoda nema na zalihama ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, Trgovac će pismeno ili usmeno obavijestiti Kupca koji može otkazati narudžbu ili prihvatiti novi rok isporuke.

Robu je moguće naručiti samo unutar granica Republike Hrvatske.

Način plaćanja

 • Pouzećem – GLS (Gotovinom pri preuzimanju robe)
 • Virman (Ponuda se izdaje za narudžbu s uključenim troškovima dostave i podacima za uplatu te se šalje na e-mail.)
 • Online kartično plaćanje (jednokratno) - online plaćanje se provodi putem HT PayWay sustava naplate.
 • Općom uplatnicom (banka, pošta, FINA)

Rok za uplatu je 72 sata od slanja narudžbe, a poslije tog roka narudžba se smatra otkazanom i proizvod se vraća u prodaju. Kupac će primiti obavijest da je narudžba otkazana.

Izjava o sigurnosti plaćanja

T-Com PayWay sustav za online kartično plaćanje primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewall).

Uvjeti dostave ili preuzimanja

Dostava

Fiksna cijena dostave na području RH je 4,80 EUR (35,00kn).

Za kupnju iznad 53 EUR (400,00kn) dostava je besplatna.

Dostavu proizvoda Kupcu obavlja GLS – General Logistic Systems 

Robu je moguće naručiti samo unutar granica Republike Hrvatske.

Rok za isporuku je od 3-5 radnih dana osim ako je drugačije dogovoren uvjet isporuke između Kupca i Trgovca.

Isporuka robe će se izvršiti nakon što uplata bude vidljiva na našem žiro računu. Sve uplate zaprimljene do 12.00 sati, kreću u isporuku isti ili sljedeći dan.

Ako plaćate pouzećem, izvršena narudžba šalje se preko dostavnih službi te plaćate gotovinom dostavljaču. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Kupac će elektronskim putem biti obaviješten kada je njegova narudžba spremna za dostavu i o predviđenom vremenu i datumu dostave.

Preuzimanja

U slučaju da kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je kupio, trgovac ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova dostave.

Reklamacije/pisani prigovor

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača reklamaciju ili pisani prigovor možete uputiti na e-mail mishmash.hr@gmail.com.

Trgovac je dužan potvrditi da je primio pisani prigovor od Kupca i odgovoriti na njega u roku od 14 dana.

Otkazivanje i raskid ugovora

Kupac može otkazati narudžbu u bilo kojem trenutku do trenutka isporuke proizvoda Kupcu na način da pošalje izjavu o otkazu narudžbe putem elektronske pošte na mail mishmash.hr@gmail.com . Nakon otkazivanja narudžbe Kupac će dobiti obavijest o otkazivanju narudžbe putem elektronske pošte. Ako je narudžba otkazana prije nego su proizvodi napustili skladište Trgovca, kupac ima pravo tražiti povrat ukupnog uplaćenog iznosa za proizvode i ostale odabrane usluge.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača Kupac je ovlašten jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda. Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti trgovca o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora upućenu na elektroničku adresu Trgovca.

Kupac je dužan izvršiti povrat robe bez odgađanja najkasnije u roku od 14 dana otkad je obavijestio Trgovca o jednostranom raskidu ugovora.

Proizvod koji Kupac vraća Trgovcu mora biti u originalnoj ambalaži, neotvoren, sa svim pripadajućim dijelovima, neoštećen i potpuno ispravan.

Proizvod nije moguće vratiti ukoliko je na proizvodu vršena bilo kakva intervencija u cilju popravka ili prepravka te ukoliko je do greške došlo nestručnim ili nepažljivim rukovanjem. Korišteni proizvodi ne mogu se vratiti.

Kupac je dužan snositi izravne troškove povrata robe u iznosu od 4,80 EUR (35,00 kn).

Povrat novca izvršiti će se tek nakon što roba bude vraćena te se Trgovac obvezuje izvršiti povrat plaćenoga služeći se istim sredstvima plaćanja kojima se služio Kupac prilikom kupovine.

Odgovornost za materijalne nedostatke robe

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br.41/14.,110/15.,14/19.) na odnose između Kupca i Trgovca u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05.,41/08.,125/11.,78/15.) o odgovornosti za materijalne nedostatke. Kupac je obvezan obavijestiti Trgovca o postojanju vidljivih nedostataka bez odgađanja, a najkasnije u roku od 2 mjeseca od dana kad je otkrio nedostatak.

Prijava štete može se napraviti elektronskim putem na e-mail mishmash.hr@gmail.com ili na adresu Netis d.o.o., Bartolići 45, 10 000 Zagreb.

Prilikom prijave materijalne štete potrebno je priložiti opis štete, kopiju računa i originalnu ambalažu. Reklamaciju, ako je valjana, zamijeniti ćemo novom, ispravnom robom.

Uvjeti korištenja

Za vrijeme korištenja primjenjuju se ovdje navedeni uvjeti korištenja kao i svi važeći zakoni i propisi. Trgovac zadržava pravo izmjene uvjeta i odredbi u bilo kojem trenutku. Sve izmjene biti će objavljene putem Internet trgovine Trgovca te će stupiti na snagu u trenutku objave istih na internetskim stranicama trgovine. Bilo kakve izmjene uvjeta primjenjivati će se nakon objave.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

U skladu s zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka i novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) koja je stupila na snagu 25. svibnja 2018. te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka tvrtka Netis d.o.o. je poduzela sve korake kako bi Vaši podaci bili pohranjeni i zaštićeni prema navedenim regulativama.

Netis d.o.o. cijeni i poštuje privatnost kupaca pa se iz tog razloga obvezujemo da će podaci uneseni u naplati ostati privatni i neće se koristiti u marketinške svrhe. Uz Vaše dopuštenje Netis d.o.o. može koristiti Vaše osobne podatke (ime i prezime i e-mail adresu) za marketinške aktivnosti. Obvezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza. Svi se podaci o kupcima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Netis d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Obvezujemo se da ćemo u slučaju eventualne promjene korištenja privatnih podataka u marketinške svrhe objaviti promjenu i dati mogućnost kupcima da odluče žele li sudjelovati ili ne u marketinškim aktivnostima te im pružiti mogućnost isključenja.

Dolje navedeno su detaljno objašnjeni postupci prikupljanja, obrade i distribucije podataka, kao i detaljne informacije o „kolačićima“ (cookies) koje koristi naša web stranica.

Kupnja i registracija na stranici www.mishmash.hr

 • Netis d.o.o. prikuplja vaše osobne podatke preko stranice www.mishmash.hr u svrhu obavljanja online kupovine. Podaci koji su potrebni za uspješno izvršavanje kupnje su: ime i prezime, adresa, e-mail i kontakt broj. Podatke iz narudžbe Netis d.o.o. prosljeđuje partneru GLS Croatia koji vrši dostavu na Vašu adresu. Napominjemo da je naš partner također usklađen sa svim zakonskim regulativama koje se tiču zaštite osobnih podataka.
 • Svaki posjetitelj ima mogućnost registracije. Registracija na stranici www.mishmash.hr olakšava kupcima kupnju proizvoda. Isto tako služi u svrhu praćenja košarica tijekom pretraživanja proizvoda te u svrhu spremanja podataka o proizvodima korištenjem opcija "Lista želja" i "Profil".
 • Pri registraciji nudi se mogućnost primanja newslettera.
 • Kupnja je moguća i bez registracije na našem Web Shopu.
 • Ukoliko vršimo povrat novca za robu kupljenu preko www.mishmash.hr Internet trgovine od kupca možemo tražiti IBAN radi uplate na račun.

Plaćanje karticama prilikom online kupnje

Ukoliko plaćanje Online kupnje vršite karticama, preusmjeravamo Vas na T-com PayWay sustav za online kartično plaćanje.

Podaci sa Vaše kartice (broj kartice, kontrolni broj, datum valjanosti i dr.) nisu vidljivi našim zaposlenicima.

Općenito o kolačićima (cookies)

 • Kolačići (cookies) su male datoteke koje internetski preglednici spremaju na računala/tablete/mobitele pri pristupanju pojedinim web lokacijama kako bi se omogućila dodatna funkcionalnost tih stranica. Najčešći je primjer uporabe kolačića je kada tražite da web stranica zapamti Vašu prijavu - kolačić sadrži podatke za prijavu pa se preskaču postupci ponovnog prijavljivanja na stranicu.
 • Od jednostavnih informacija o postavkama, kolačići mogu spremiti i velik broj osobnih informacija (ime, e-mail adresu i sl.) za koje vi u potpunosti morate dati pristup. Defaultna postavka svih browsera je da omogućava funkcionalnost kolačića. Aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive, međutim možete u postavkama izabranog internetskog preglednika podesiti opciju da zabranite spremanje kolačića, brisanje spremljenih kolačića i druge aktivnosti vezane uz korištenje kolačića za sve web stranice. No to nije preporučljivo budući da dosta fucnkionalnosti raznih web stranica ovisi o mogućnosti korištenja kolačića.
 • Postoje 2 vrste kolačića: 1. session kolačići - postoje samo u trenutnoj memoriji, odnosno u trenutku dok korisnik pregledava web stranicu te zatvaranjem preglednika se takvi kolačići automatski obrišu; 2. stalni/trajni kolačići (persistent cookies) neće se izbrisati nakon zatvaranja web-preglednika, već u trenutku datuma isteka trajanja kojeg je postavio programer web stranice/shopa ili ako ručno obrišete kolačiće te stranice kroz browser. To znači da će kolačić u cijelom "životnom vijeku" slati informacije serveru svaki put kada korisnik posjeti tu stranicu. Iz tog razloga, često se ovi kolačići nazivaju i pratećim kolačićima jer mogu biti korišteni od strane oglašivačkih alata koji prikupljaju informacije o korisničkim akcijama na web stranici.

Svrhe korištenja kolačića na Mish Mash web trgovini

Internet trgovina www.mishmash.hr koristi privremene i trajne kolačiće kako bi osigurala ispravan rad i bolji korisnički doživljaj za svakog pojedinog posjetitelja. Podaci u kolačićima se ne prikupljaju i ne koriste u marketinške svrhe.

Isključivanje kolačića

Kolačiće možete isključiti u postavkama Internet preglednika kojeg koristite.